Ja precis som det låter så är sommaren här och alla möjligheter till glädje av spel och lek för familjen är här. Kubb, badminton och crocket är några av sommarens absolut viktigaste tillbehör och ungefär lika viktig som grillen. Allt detta fungerar och är svenskarnas primära intressen under sommaren men vad gör man när det regnar då och vädret tvingar en att vara inomhus och barnens batterier till ipad och mobiltelefoner är slut? Jo det är då du har glädje av kortlekar. En kortlek rymmer 52 kort men tusentals spel och kan anpassas för hela familjen med lite hjälp från det vuxna. Nedan är några av det roligaste och populäraste kortspelen.

  • Finns i sjön
  • Svälta räv
  • Vändtia
  • Poker av olika slag
  • Tecken

Allt du behöver är en kortlek och lite fantasi för att underhålla hela familjen och låta det regniga dagarna bli något roligt dom med. Ett tips är att titta på kortlekar tillverkade i plast om du vill ha en extra hållbar kortlek och tvättbar kortlek om ni har smutsiga händer när ni spelar.