Med häst kommer stort ansvar, man ska ta hand om och ansvara för ett djurs välmående för resten av dennes liv. Att ha häst på sommaren är förvisso lättare än på vintern, men båda årstiderna kommer och går, därför är det viktigt att kunna hantera båda. Därför kommer här några tips på hur du som hästägare kan ha och ansvara för en häst även under svårare perioder.

Mitt första tips är:

  • Passa på och köp saker till din häst och förbered dig inför sommaren. Det kan vara knepigt att veta exakt vad man behöver, men en bra tumregel är att självklart ha saker du kan använda när du rider men även att ha ett regntäcke häst och andra täcken som jag kommer lista senare.

Andra tipset jag har är att förbereda inför sommaren. Under våren eller början på året kan man passa på att rensa ogräs, kolla efter saker som ligger i hagarna när isen smälter. Det är något som är ganska tråkigt men nödvändigt, och med bra sällskap kan detta vara en av de roligaste sakerna man gör! Dessutom gör detta att du kan fokusera på det verkliga och riktigt roliga när sommaren kommit! På vintern är det dessutom alltid roligt att rida ut och kolla på all snö, glöm inte ridtäcken då.

Det bästa jag vet är att rida ut på vintern, det är alltid så annorlunda och fint på sitt eget sätt. Man får lära känna naturen på ett helt annat sätt när man är ute under vintern. Ett starkt tips är att försöka rida någonstans nytt under vintern och sen komma tillbaka under sommaren för att se skillnaden, när jag kommer tillbaka är det alltid väldigt mysigt att sätta på ett stalltäcke på min häst. Det är alltid lite knepigare på vintern men passa på och gör allt det som behöver göras innan sommaren då istället.